17 January 2009

Koleksi NovelComel 2009

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Malam ini Kak Ain dan Cik Abang mengadakan sesi menjana idea bagi menulis dan menambah koleksi novelcomel. Seperti yang diketahui, setakat ini sudah ada 9 novelcomel AinMaisarah:

1) Penubuhan The Wannababes 1
2) Rahsia Linda
3) Rahsia Jambul Kembang Cikgu Amnah
4) Rahsia Hati Mr. LobakLobak
5) Ada Apa Dengan Farah & Fahrin
6) The Toiletbabes
7) Cinderella di Aidilfitri
8) Ops Pikat di Aidilfitri
9) Buaya Darat New York


Tahun 2009 ini, Kak Ain merancang mahu menambah lagi tajuk-tajuk novelcomel. Antara tajuk yang sudah pasti ditulis ceritanya adalah:

1) Penubuhan The Wannababes II
2) Amir VS Fahrin
3) Konflik Keluarga Fasha


Kak Ain juga akan menulis kisah peribadi ala-ala profail sulit kesemua tujuh ahli The Wannababes. Hah! Nampaknya sudah ada 10 tajuk yang menunggu Kak Ain mengarang ceritanya satu per satu! Berasaplah kepala Kak Ain dibuatnya!

Cik Abang juga sudah menyiapkan layout cadangan desain kulit novelcomel Konflik Keluarga Fasha. Ini adalah contohnya:


Selain tajuk-tajuk di atas, Kak Ain juga ingin dengar pendapat para pembaca semua. Apa lagi cerita-cerita disebalik tabir siri Aku Mahu yang ingin diketahui?

Kepada yang mahu berkongsi idea dan cadangan, bolehlah tuliskannya di bahagian komen. Di sini Kak Ain sertakan satu sinopsis novelcomel yang Kak Ain tulis. Ala-ala sneak preview gitu! =D

Tajuk: Konflik Keluarga Fasha

Sinopsis: Sebaik pulang dari New York, Fasha terperangkap di tengah-tengah perang dunia ketiga ibubapanya. Setiap hari Fasha terpaksa menahan telinga dan menjeruk rasa. Dia bosan mendengar caci maki mama yang tak henti-henti. Dia kecewa dengan papa yang kahwin satu lagi. Dia betul-betul tak percaya, kini dirinya sudah ada mak tiri! Fasha mula mencari jalan keluar dari konflik keluarganya. Mujur ada rakanThe Wannababes yang setia menemani.

Cerita Konflik Keluarga Fasha ini sudah siap Kak Ain tulis. Kak Ain akan teruskan menulis tajuk-tajuk novelcomel yang lain pula. Kepada para pembaca, mari berkongsi idea dan pendapat dengan Kak Ain di bahagian komen ya!

Salam Hujung Minggu,
AinMaisarah

67 comments:

Shasha said...

salam kak ain,
kalau blh, utk impiana 3 ,
kak ain buat lah novel comel pasal tg affin dgn ina
(smpi skrg rse nk tau psl mereka ni)

cdgn sya yg kedua, kalau buat cerita fasal keluarga nana pun ok juga ^^

p/s: berasa bertuah menjadi org pertama yg komen. ohh, sgt bahagiaa ^^

mira said...

salam kak ain,

macam mana kalau buat novelcomel tentang widya dan zed zaidi???
atau buat pasal huda pun boleh!

tashapooh said...

Salam kak ain...
Saya tak ada nak bagi cadangan sangat sebab saya pun tak pasti nak tau pasal apa..
Apa yang kak ain tulis..itu yang akan saya baca..
Tapi saya nak lah juga nama saya menjadi watak dalam novel kak ain..xpayah watak utama pun tak pe..( nak kan populariti) haha..anyway..seronok nya dpt jadi org ke3 yg komen salu nya org yg dkt last2...hihi3!

azmina said...

+kak ain ade bnde saye nak kmn ni...
+saye nie dri sarawak..
+saye rase kak ain ade kesilapan la...
+kat sarawak kalo org iban ni bkn org islam jadi kalo org ibn ckp alhamdulilah mcm tu tak logik la...
+and satu lagi org ibn dia tak ckp kamek kitak..diaorang ckp bhasa lain..
+diharap kak ain dapat pembetulan ini ya...

aLyaLya Lalala... said...

Herhehhh...
Alya tak ada idea lah sekarang ni.
Nanti bila dah dapat, Alya cadangkan, yekk !

Wassalam...

Anonymous said...

kak ain jahat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Nadhira said...

salam kak ain..
saya nak sangat tahu pasal ina & tg. affin...
boleh tak ..

Anonymous said...

salam kak ain,
saya harap kak ain akan buat satu siri Aku Mahu yang bertajuk Aku Mahu Lawan:The Wannababes vs The Normal Size.

harap cadangan saya boleh diterima.

Wassalam

+J[a]s+ said...

Salam Kak Ain...
Kak Ain..Aku Mahu Bergaya tu ader ke diterbitkan ?
Jas rse...
Klu bleh tmbh lah lgi Siri Aku Mahu yg dilawan dgn Geng lain...
Mcm The Wannababes and The Queen Gang...
Yg tu Jas merepek je..
Cuma bgi idea..Buat The Wannababes lwn dgn org lain...
Wslm...

Nur AeLiEyAE said...

salam kak ain.. hek3.. kiter der cadangan.. tuk buku siri aku mahu..

Aku Mahu Cokelat

boleh x kak ain.. hik3.. watak dlm buku AMC ni.. wat la watak yg len dr yg len.. xnk watak yg da der kt siri2 aku mahu yg len.. leyh x?? hikhikhik.. okla.. ni jerk cdgn kiter.. hikhikhik.. klaka la plak tajuk buku dier..

ALIA..

GADIS MANIS said...

ini cadangan saya.ok x?:

%AM BERJAYA@AM CAPAI KEJAYAAN=SAMBUNGAN NOVEL AMTTM
%AM BAHAGIA=KISAH KONFLIK FASHA & KELUARGA
%AM SEMPURNA
%AM KAYA=KISAH LINDA
%AM DIA=KISAH THE WANNABABES ANGAUKAN HERO2 SM SRI BANGSAR
%AM CANTIK
%AM 10 A(dlm spm)
%AM SUKSES

SYAHIRAH

Anonymous said...

Wah..
Bagus..bagus..
Saya tak sabar mahu tunggu
kemunculan Affin Vs Fahrin..
Selitkanalah novel comel nie
di Impiana 3 ye...

.:Maira:.

Batrisyia said...

Salam Kak Ain...

saya tak tau la nak bagi idea apa....he3..

Salam,
Batrisyia

FaRiSaH said...

Hurmm..Wat masa ini..Saya tak ada cadangan lagi..Kalau ada cadangan nanti saya bagitahu...Tapi...Saya nak tanya Kak Ain...3 Novel Comel yang Kak Ain cakap kat entri kali ni...Kak Ain jual macam mana??Nak kena beli novel Kak Ain dulu ataupon jual macam tu jer??

*X tahu naper plak kite nak tulis perkataan penuh...huhuhu..

Okay la..bye2...assalamualaikum..

Salam..,
FaRiSaH

~hidupku didunia ini..~ said...

tirah cdgkan;ape kata k.ain buat the wannababes tu x popular dh dsbbkan ader kump lain yg popular
dr diaorg..mcm cite big is beautiful=)hrp cdgan nie dipertimbangkan..

Anonymous said...

kak ain hari ni birthday saya.saya berharap dapat hadiah daripada kak ain.please.

aNiSsYaZa said...

SALAM, kak ain...

sye juga ada satu idea untuk novel comel dan jge fasal buku::

-NovelComel; the wannababes bercuti di milan-paris-new york seperti yg diidamkan

-NovelComel; Kisah hidup the wannababes yang penuh selepas SPM

-Buku; --takat ni takde ide lgih!!-

harap kak ain pertimbangkan...

p/s: yg pasal cita akumahusaizs bile kuar tv? Sye tunggu2..

nurul said...

aslmkum kak ain...

saya nak tahu lebih banyak latar belakang tengku affin boleh?

tu jelah buat masa ni...
wasalam.

♥.fAr_tEeN.96.♥ said...

Salam Kak Ain... Saye teringin nak tahu tentang kisah Ina dan Tengku Affin lah... Buatlah novelcomel tentang kisah percintaan mereke ke... Bleyh ak?? Tu cadangan jerp... Huhu... Tapi rasenye kisah diorang dlam Impiana 3 ade kot?? Hehehe... Belasah je... Hahaha... Errmm... Kak Ain xde perancangan agi ke nak wat novel ape lepas Impiana 3? Kalau ade, saye cadangkan uatlah tajuk... Aku Mahu Sekolah Rendah! Eh2! X payahlah! Mengarut je aku nih... Hehehe... K ar, tu jer... Assalamualaikum...

-Fifiey-

siti_12 said...

Assalamualaikum kak Ain

.....BILA AKU MAHU BERGAYA DAN IMPIANA 3 KELUAR KAK AIN OIII????????????

AssilaMaisara said...

Sayang KakAinMaisarah..

ps:shjaaaa tulis macam tuu,takde idea laa!

nuratiqah said...

Salam kak ain,

Kak Ain buat lah kisah tentang tengku affin dan ina...saya tak sabar nak baca novelcomel 'Amir VS Fahrin'!!!!kak ain tolonglah buat panjang sedikit...Kak Ain punya buku sangat best...saya akan selalu sokong kak ain...
Harap-harap buku kak ain keluar cepat sikit...tak sabar nak baca!!!

tazia said...

Assalamualaikum kak ain:)
alaaaa:) banyak nye buku novelcomel tu:) aduiii! rase nak borong je semua buku tu kalau di jual kat Brunei Darussalam ni! sedih lah:'( pffft..

nick said...

kak ain,kak ain buatla psl tengku affin & ina ataupun psl Fahrin & Farah........hehe cadangan je tu.....

misz qiqin said...

salam k.ain,
xsaba btol nk tunggu novelcomel baru k.ain nk kuar
sumer yg lain sy dh ade...
sumer bestlh sgt!

paling2 sy suke toiletbabe, ops pikat n rahsia linda!

sy nk bace amir vs fahrin tue..
huwaaaaaaaaaa.... xsabarnyeeeee!

eleen said...

salam kak ain.
sy nk tau sgt kisah antara tengku affin dgn ina.
lg satu sy sokong sgt cdgn org kt atas punya atas punya atas tuh,pasal buku Aku Mahu Lawan:The Wannababes vs The Normal Size.msti menarik.

Anonymous said...

salam kak ain...

saya ada satu cadangan...
cadangan ini mungkin tidak sesuai untuk siri Aku Mahu...
kalau sesuai,baguslah...

kak ain buatlah satu cerita yang ala-ala adventure...
yang lain daripada yang lain.
cerita yang luar biasa...

tentu ramai peminat kak ain yang sukakan cerita yang berunsur adventure.

saya harap kak ain dapat buat cerita tersebut.
kak ain dapat buat 1 novel adventure pun dah memandai bagi saya...

-secreteenager-

Seorang Penulis Juga said...

Assalamualaikum Puan AinMaisarah,

Saya seorang penulis PTS juga. Biarlah nama saya menjadi rahsia. Saya ingin mengucapkan tahniah kerana Puan Ain tidak jemu-jemu berkarya. Saya kagum dan menganggap Puan Ain sebagai penulis muda yang paling berjaya di PTS.

Saya juga sudah ada buku yang diterbitkan dengan PTS. Tetapi jualannya setakat biasa-biasa sahaja. Saya sedang tercari-cari formula menjadi penulis berjaya seperti Puan Ain.

Harapan saya, Puan Ain dapat berkongsi rahsia kejayaan Puan Ain dengan penulis-penulis di PTS. Mohon diadakan entri khas tentang panduan menjadi penulis berjaya. Ceritakan juga tips dan cara bagaimana menulis buku dengan cepa, seperti yang Puan Ain lakukan.

Saya juga kagum dengan cara Puan Ain mengendalikan peminat walaupun sibuk dengan kerja-kerja penulisan.

Saya doakan Puan Ain terus berjaya. Terima kasih kerana mengambil masa membaca komen saya.

Wassalam,
Seorang penulis juga

Anonymous said...

Kak Ain...sume novel comel Kak Ain 2 ade jual kat kedai ke skrg?Kak Ain sy cdgkan Kak Ain tls psl edrina ngan zaidi..

nadira

Anonymous said...

karya kak ain bkan best sgt pown.. poyo ye lbeh.. konon nk ikut stail barat.. sye ta ske kak ain...!!

MeZ said...

salam,kak ain
kanapa kak ain x jual novel comel 2 berasing... saya dah beli
aku mahu:
1-buli
2-teman tapi mesra
3-saiz s
4-popular
5-tak bisa memilihmu..
tapi saya tak dapat novel comel 2 kecuali buaya darat new york.

yana said...

kak ain juallah dekat kedai buku....senang nak beli.....please...tolong pertimbangkan,ok!!!!!

marina amira said...

kak ain... jual lah novel comel kat pasaran. please.. mama sy dah tak kasi sy beli terus dr kak ain.. katanya lbh sng beli kat bookshop je.. sy pun yakin tntu ada ramai kwn2 kat luar sana yg parentsnya x membnrkan mereka membeli trs dr kak ain, jadi jual je novel comel tu kat pasaran spya kami yg x dpt beli terus dr kak ain ni pun boleh baca novel comel tu.. boleh ye kak ain.. x sbr tggu novel comel amir vs fahrin.. hrp2 kak ain terima cdgn sy ya!

Anonymous said...

salam kepada kak Ain.

saya remaja belasan tahun yg minat dengan novel2 kak ain dan semuanya saya dah baca...cuma makin lama saya makin BOSAN baca novel kak ain.

hampir kesemua novel menggunakan watak The wannabanes dan berkait2 dengan novel lain. penceritaan jugak sedikit sebanyak seperti diulang-ulang.

setiap kali saya beli buku kak ain saya dpt agak jalan ceritanya kerana hampir sama dengan novel2 yg sebelumnya.

anak sedara saya yg berumur 10 tahun juga seperti sudah x "excited" nak baca novel terbaru kak ain yg baru saja saya beli last week.


saya harap lepas ni kak ain ada idea2 baru dan buat lebih banyak watak2 baru yang tidak berkait dengan siri "AKU MAHU". kalau boleh buat la tema cerita yang baru.


saya harap kak ain x kecik ati ye. saya cuma memberi pendapat shj. teruskan usaha kak ain n gud luck.

wassalam,
sayaBosan. +_+

kiran said...

Salam kak ain,

Saya harap-harap sangat kalau kak ain buat novel comel tentang edrina dan zaidi...atau pasal widya dan mr.lobaklobak....harap-harap kak ain buat novel pasal tu...

Anonymous said...

Assalamualaikum Kak Ain,

Sye cumer nak beri semangat kat Kak Ain.....
Kak Ain mesti ingat tau....walauapapun orang cakap pasal Kak Ain, peminat-peminat Kak Ain akan tetap sokong Kak Ain sampai bebiler pon....Teruskan usaha Kak Ain tok menulis....So, jangan berhenti tok menulis walau sesaat skali pon....

Slamat Maju Jaya tok Kak Ai...
Syg Kak Ain!!! muah....

Yang sentiasa menyokong,
Dri, depan, blakang,kiri dan kanan...

misz qiqin said...

k.ain jgn dgrlh ckp budak2 yg sengaja sakitkan ati k.ain tu!

kiteorang tak pernah bosan ngan cite k.ain tau... sgt ttunggu-tunggu buku impina 3 n aku mahu bgaya!!!!

eleeeeeh...diog dh xderk msg board nk ngutukkk... kt cnie plak nk wat hal..yibuk btol!

k.ain jgn pedulik diorg tu tau!

sy ttp syg k.ain sgt,
misz qiqin

Anonymous said...

ape nyibok2..??
akuwh pown ta ske ain maisarah gak laa... novel2 dy pow da mken busan...

Cezz Nyn said...

ello,kalau makin bosan,x yah lah bcer!nyibok je!! dh bosan lagi nk baca .. tah pape .. k.ain jgn kecik ati ngn dorang ni .. dorg penakut,x letak nama btol .. sembunyikan identiti

NadZakk said...

Kak Ain,
kenapa saya tak pernah jumpa langsung novelcomel kat kedai2?
tahu pun dari blog Kak Ain sendiri.
macam mana cara nak dapatkan ya?

x0x0~!
=)

tazia said...

anonymous,
awak tak berhak cakap macam tu kat kak ain.
nak tahu sebab ape? itu adalah idea daripada kak ain sendiri.biarlah kak ain mengembangkan sayapnye dalam bidang penulisan ini dengan idea kak ain dan lagi satu,setiap orang ade berbeza-beza idea untuk menarik perhatian seseorang.Harap awak dapat memahami perkataan yang saye sebut itu.saye di sini bukan untuk BERCERAMAH okay?

FaRiSaH said...

Hurmm..jahatnyer anonymous semua tuh..Sayer geram betol..boley ker dye kater novel Kak Ain membosankan??Aaaarrgghh...benar2 keterlampauan...Hurmmm..anyway kak Ain..saya arapkan Kak Ain terus menulis dan jgn mempedulikan kata2 org yg menyakitkan atiy yerkk..!!


Yang maseh meminati Kak Ain..,
FaRisaH

Anonymous said...

Hoi semua yg membela kak ain yg mmg ceritanyer membosankan...(jln citer yg samer=pengulangan watak) dan kak ain mcm menyalin semula apa yg kak ain tulis dlm buku lama dlm buku baru...Saya berarap agar kak ain x mrh sebab bagi sayer aper yg saya katakan ni mmg BENAR..


Terima Kasih kerana tlah membaca komen saye...!!!
Anonymous..+_+(kekadang nyampah gak ngan kak ain...)

Adlina tHe gemIni girL said...

Siapa kata novel kak ain tak best?Novel Kak Ain Meletop tau Anonymous!

U know???2 dari berpuluh novel karya kak ain menjadi jualan laris di popular.

ANDA TAHU ANON?

tazia said...

anonymus,
you should be grateful being one of millions readers reading Kak Ain's novels.wanna know why? before,her novels made your bored time easily fill up! dont you realised that? oh gosh! you should be thankful.plus,its not easy to be in Kak Ain's situation,what i mean is being a writer for all generations especially,us,young generations.theres must be a reason why she always repeated her stories.

tazia said...

agree others?

farhanah said...

hai kak ain ni nor farhanah ........sye dah bce dah semua novel aku mahu cuma nak tunggu kemunculan IMPIANA 3.best.semua novel AKU MAHU........cuma saye nak tanye.....aku mahu bergaya dah keluar belum?

DoRaEmOn said...

Assalamualaikum...

camne cadangan saya boleh terima tak?

cadangan saya ialah yang ada kat anonymous yg kedua tu.d(dari atas)

baiklah saya akan dedah kan identiti saya nama saya

the doraemon

harap boleh terima
Wassalam

* Putryaby * said...

hurmmm...kak ain..kite sume leh beli novel kecik kak ain tu kat ner???Ade juall??

marjan said...

assaamualaikum kak ain

sayer ader 1 jer novel comel
2 pun aku mahu ke new york jew
marjan nak yg lain plak

awin sari :] said...

kak ain!hye..

ape kate kak ain bwt geng wannababes tu membongkar rahsia ibu tiri fasha yang sebenrnye curang terhdp tan sri hisham tu..(kikis harta je tau)

bia padan muke bapa fasha tu gatal sgt..kesian fasha...lg2 suruh fazura yg mulut laser tu...mesti bes..kenekan je ibu tiri fasha tu..
mesti bes..

btw,kite nk taw sgt citer impiana 3..mesti lg bes!~!!

=]

eizza said...

anonymous jahat!!!

eizza said...

bila nk kuar novel impiana 3??X saba2 nih..n kalo bleyh bia la ending die gumbira..

zarifah said...
This comment has been removed by the author.
zarifah said...

ummm...nak tanye leh tak?
kak ain ade jual buku ni sume kat pesta buku antarabangsa ke?
saya x pernah baca buku comel ni...
ummm...cerita pasal aku mahu tu sume best...saya dah bace sume(novel comel belumlah).Saye nak bagi cadangan kak ain terbitkan buku fasal rahsia Fasha pakai tudung dalam impiana 2...wassalam..

Nur Diana Syahira.. said...

kak ain, mcm mana nk dapatkan novel comel tu??:(

raihan wahida said...

hai kak ain!
nak tnye skit nie...
mana nak bli koleksi novel comel tu ye?
rasanya kat pasaran tak de kan?
puas saya cari memang x jmpe lagnsung...

hmm... so bleh sy tau cmne nk dptkan novelcomel?

thnx neway!

Nana said...

salam kak ain,
kalau boleh saya nk beli novel yang kecil tuh,
boleh ajarkan x??
email saya nie ; bella_nightmare@yahoo.com
terima kasih (",)

tengku siti nur amy said...

salam kak ain..

saya nak tanya,kenapa saya masih belum terima buku novel comel??kalau boleh,tolong cepatkan penghantaranya sebab tak sabar nak baca!!!

Alloha said...

kak ain ...taon 2010 nie...buat lh lagi promotion jualan novel comel lg... kawn2 saya smua dh bising...sbb kak ain x buat lg promotion brpakej...diorang nk bli smua buku novel comel kak ain dlm satu masa... boleh jh kak ain...PLEASE!!!

NuraynaDiba said...

salam,kk ain....
saya ayna...thanks for the impiana 3 and 4...i love it so much...dalam banyak-banyak buku kk ain siri impiana is the most i love...
saya nak cadangakn supaya kk ain buat:-
novel comel-tengku affin and ina
-sazzy and adam
-nana vs zana
-fasha and amir
-ina vs fazura
-diana and her family
-shasha and yusri
-paie and his popularity
-fahrin and farah family
sorry terbanyak pula...saya harap salah satu cadangan ini diterima sebab saya ska sgt cra pnlisan kk ain dlam nvel2 kk ain...

p/s:sayang novel kk ain and kk ain jugk ;)

NuraynaDiba said...

salam,kk ain ayna nk tnya psal nvel aku mahu...ain maisarah cme ader kt ppulr shj?,aku mahu brgaya dh kluar blom?,projek fesyen ain maisarah dah kluar blom and nak bli dkat mner yer nvel 2uh?smua nvel cmel nk bli dkat mner?sbab pnat saya pusing satu mph and popular dkat city square jb tp x jmpa...

saya tnggu jwapn dr kk ain ;)
nuraynaggirl@ymail.com

nur dini said...

salam kak ain,
kalau saya buat tempahan dia akan sampai berapa hari??????

P/s:saya sedang menunggu dekat depan rumah {sebenarnya saya dah buat tempahan sebab tu tanya}

p/ss:tak bangga sungguh jadi orang yang ke 63 {hmm kalau difikir dah memang nasib kan} anyway semoga kak ain sihat selalu

Daripada orang yang menuggu depan rumah
Nur Dini.
wasalam

~eqyn~ said...

salam,kak ain sye nk tnye dmne sye bleh dptkn novel2 comel tu?
sye da cri kt semua kdai buku xtpi x jmpe..

emchahbudaksekolah said...
This comment has been removed by the author.
noname :) said...

kak ain, ingat x lagi zaidi ? yang main watak dalam AKU MAHU TEMAN TAPI MESRA ?apa kisah dia sekarang ?

sofiya asyiqin said...

oleh x nk beli secara online ksk ain..saya nk sangat...